Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Wolf gesignaleerd aan de Piksenweg in Hoge Hexel

Wolven duiken steeds vaker in ons gebied op. Dat leidt ook steevast tot commotie; de wolf spreekt tot de verbeelding. Maar gaat hier de verbeelding niet met de ons op de loop? Een wolf in Hoge Hexel?

Achtergrond

Hoaxes zijn zo makkelijk te maken. We willen niemand op ideeën brengen maar je hoeft alleen maar een videootje van een wolf van een Duitse nieuwssite te plukken, doen alsof ie van jezelf is, verhaaltje erbij  te verzinnen en rond te sturen naar diverse media. Succes gegarandeerd.


Want deze wolf is helemaal niet gesignaleerd aan de Piksenweg in Hoge Hexel (Overijssel). Dat dorpje ligt landelijk en niet ver van de Duitse grens. Je zou er zo maar een wolf tegen kunnen komen. De wolf op het filmpje is echter gesignaleerd in Niederstöcken (Aller-Leine-Tal) in Duitsland, ruim 200 kilometer oostelijk van Hoge Hexel.

Het is door diverse media opgepikt, waaronder de website Dumpert en diverse lokale media, waaronder de Facebookpagina Winkelen en Wonen in Wierden. Daar wordt geschreven:

“Deze video ontvingen wij van een volger. Volgens kenners is dit een wolf. De video is gemaakt aan de Piksenweg in Hoge Hexel.
#Leven in en rondom Wierden”

Wierden ligt op een steenworp afstand van Hoge Hexel. Inmiddels heeft de regionale krant Tubantia een artikel geplaatst waaruit duidelijk blijkt dat hier sprake is van een hoax. Experts van Wolven in Nederland hebben dat bevestigd. Het toeval (of misschien ook niet) is dat er op dit moment daadwerkelijk een wolf rondloopt de buurt van Bennekom in Gelderland.

Advies

Deel het filmpje van de wolf in Hoge Hexel niet. Daar is geen wolf gesignaleerd. Het filmpje komt uit Duitsland.

Meer lezen / bronnen

https://www.wolveninnederland.nl/nieuws/wolf-loopt-door-gelders-dorp-bennekom
https://www.facebook.com/winkelenenwoneninwierden/videos/1703516986358912/
https://www.tubantia.nl/wierden/wolf-gespot-in-twente-helaas-is-het-een-hoax~aa0ba6a3/
http://www.dumpert.nl/mediabase/7371237/dfd93b81/ondertussen_op_hoge_hexel_(ov).html

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Reacties

Aantal keer bekeken

430 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top