Connect with us

Hoaxmelding

LASTER

Anwar Jitou hacker

ALARM!
Zo, nu heb ik de aandacht. Volgens dit paniekerige bericht zou ene Anwar Jitou de beste hacker van het universum zijn: hij doet dingen die helemaal niet kunnen. Deze waarschuwing is dus nep, dat moge duidelijk zijn.

Achtergrond

Hoax-verspreiders doen altijd hun best zo veel mogelijk aandacht te trekken. Overdrijvingen, dingen die niet kunnen, vaak vragen om te delen en vooral woorden als ‘alarm’, ‘hackers’ of ‘politie’ gebruiken. Terwijl iedereen die naam Anwar Jitou in de zoekfunctie van Facebook of in Google intikt binnen twee tellen weet dat dit nep is. Maar woorden als ‘ALARM’ schakelen bij veel mensen het gezonde verstand uit. Hun wantrouwen gaat niet uit naar de inhoud van het bericht maar naar de vermeende hacker.

 

Over de inhoud van dit bericht kunnen we kort zijn. Is genoemde Anwar een hacker? Nee! Kun je gehackt worden door een vriendschapsverzoek aan te nemen? Nee! Kun jij gehackt worden via een contactpersoon die gehackt is? Nee. Daar is in alle gevallen meer voor nodig.

Dit type nepberichten (“Aanvaard geen vriendschapsverzoek van ‘naam’ “) is al zou oud als de social media. Elke keer duikt het weer op met een andere naam. Niet leuk als je toevallig zo zou heten. Maar laten we even een beroep doen op het gezond verstand: als je twijfelt over een account is het dan niet veel verstandiger dit te rapporteren bij Facebook? Facebook reageert daadwerkelijk op meldingen van nepaccounts. Het rondsturen van zo’n waarschuwing is sowieso veel minder effectief. Want als de hacker Anwar echt bestond had hij nu allang een ander account gebruikt voor zijn praktijken.

Het hacken van Facebook (incl. Messenger) is vrijwel onmogelijk. In vrijwel alle gevallen dat er iets mis is met een account heeft de eigenaar zelf op een verdachte link geklikt en zo een bestand binnengehaald dat een crimineel toegang geeft. Dat kan een link zijn naar een spelletjespagina, een filmpje of bijvoorbeeld een valse inlogpagina.

Advies

Deel geen waarschuwingen over hackers die je account overnemen als je hen als vriend accepteert. Die waarschuwingen zijn nep.

Meer lezen / bronnen

http://www.hoax-slayer.net/8689-2/
http://www.thatsnonsense.com/fake-facebook-warning-urges-users-not-accept-hacker-anwar-jitou/
https://www.truthorfiction.com/anwar-jitou-hacker-friend-request/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

280 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top