Connect with us

Hoaxmelding

LASTER

Bas Visser is een hacker

Facebook is een uitermate geschikt medium om iemand waar je een hekel aan hebt te pesten en te belasteren. Je kiest een oude hoax over een hacker, vult de naam van het slachtoffer in en duizenden mensen zijn bereid het te delen zonder na te denken over het waarheidsgehalte en de gevolgen.

Achtergrond

We kennen deze hoax met bijvoorbeeld Anwar Jitou als mogelijke hacker. Er zijn meer versies en nu is ene Bas Visser aan de beurt.

“Stuur ff door naar alle mensen een eene Bas Visser niet accepteren Hij is een hacker en wil zo je Facebook hacken Pas op met deze man”

In werkelijkheid is het niet mogelijk om op deze manier gehackt te worden. Hacks komen op Facebook sowieso vrijwel niet voor. In nagenoeg alle gevallen dat een account in handen valt van criminelen komt dat doordat de eigenaar zelf zijn wachtwoord ergens heeft ingevuld.

Het zal je gebeuren: opeens duikt jouw naam op in een populair bericht op Facebook. Iemand beschuldigt je van criminele activiteiten maar je hebt niets misdaan. Niemand gelooft je want ‘het staat op Facebook’. Wie deze Bas Visser ook is – er zijn vele accounts met deze naam – dit soort beschuldigingen kunnen vervelende gevolgen hebben. Je bent opeens ongewild verdacht. Lastig als je bijvoorbeeld gaat solliciteren. Dit soort beschuldigingen zijn dus pure laster. Deze Bas Visser is geen hacker.

Advies

Deel geen nepwaarschuwingen voor hackers op Facebook. Ze zijn lasterlijk.

Meer lezen / bronnen

https://www.hoaxmelding.nl/laster/anwar-jitou-hacker/
https://www.hoaxmelding.nl/laster/hacker-fabrizio-valt-je-messenger-aan

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

1375 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top