Connect with us

Hoaxmelding

LASTER

Femke Halsema dikke maatjes met de vriendin Volkert van der Graaf

We zien een toename in de valse berichten met een politieke strekking. De inkt van de voordracht van de nieuwe burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, was nog maar net droog of de kritiek op haar persoon barstte los. En veelal onterecht, zoals bij dit populaire plaatje waarop zij zou staan met iemand die geïdentificeerd wordt als de vriendin van Volkert van der Graaf. Dat klopt niet, het is de Utrechtse GroenLinks politica Marry Mos.

Achtergrond

“Bashing is het gericht zwartmaken van personen, bedrijven of instanties. De letterlijke vertaling van bashen is beuken of slaan, maar in de praktijk wordt het woord gebruikt als aanduiding voor afzeiken, pesten of zwart maken. De drijfveer voor bashing bestaat vaak uit onmin of rancune over een bepaalde persoon, situatie of behandeling, al dan niet terecht. Bij het beschadigen van de persoon of het bedrijf worden vaak details gebruikt die geheel los staan van de motivatie.”

Het bashen van BN-ers op social media is populair. Als politicus moet je tegen veel  (ongefundeerde) kritiek kunnen en een huid als een olifant hebben.

Hier heeft iemand een bloedhekel aan de nieuwe burgemeester van Amsterdam en uit dat in woord en beeld.

“En uiteraard is de #linkse extremiste Femke #Halsema ook dikke maatjes met de vriendin van de linkse politieke moordenaar Volkert van der #Graaf : Petra Lievense ….. Walgelijk soort zoekt walgelijk soort op, niet heel erg verwonderlijk !”

“De vertaling van het Engelse woord frame is kader. Framing is een overtuigingstechniek waarbij met behulp van talige en visuele elementen een bepaald kader wordt geschapen om een onderwerp in te plaatsen. Binnen dit kader worden bepaalde delen naar voren gebracht en andere delen juist verborgen. Het frame bepaalt welke informatie door het publiek wel wordt gezien en welke juist niet. Zo wordt geprobeerd met woorden iemands kijk op de werkelijkheid te beïnvloeden.”

Hier wordt dus een poging gedaan iemand reputatie doelbewust te beschadigen. We zien dat ook de ‘framing‘ wordt gebruikt. Hier wordt door een bepaald woordgebruik en een foto iemand zwart gemaakt; daar komt bij dat het niet op waarheid berust.

De genoemde Petra Lievense is de (ex?-)vriendin van Volkert  van der Graaf – de moordenaar van Pim Fortuyn. We gaan niet in op deze relatie, de vraag is of Femke Halsema dikke maatjes met deze dame is. Hoewel het zeker niet onmogelijk dat ze elkaar uit het verleden kennen, er is geen enkel bewijs dat de bevriend zijn. Deze foto bewijst het zeker niet. Ten eerste hoef je niet bevriend te zijn met iedereen waarmee je op de foto staat, maar het klopt simpelweg niet. Rechts op de foto staat Femke Halsema en links Marry Mos, een bekende ex-politica uit Utrecht. Marry Mos zat jarenlang in de Utrechtse gemeenteraad waarvan een deel als fractievoorzitter. Mos is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar werk voor het bestuur van de gemeente Utrecht. Zij is tegenwoordig secretaris van de Armoedecoalitie Utrecht.

Over de moord op Pim Fortuyn gaan diverse theorieën en complotten. Deze foto wordt al in 2009 gebruikt om een relatie te suggereren tussen Femke Halsema en Folkert van der Graaf. Jaren later komen we Marry en Femke weer samen tegen op een foto tijdens een flyeractie voor GroenLinks. Niets bijzonders dus.

In sommige gevallen gaat deze foto gepaard met een andere, waar Halsema aan tafel zit met Britta Böhler. Zij is bijzonder hoogleraar advocatuur , voormalig lid van de Eerste kamer voor GroenLinks en verdedigde als politiek geëngageerde advocaat o.a Folkert van der Graaf, Ayaan Hirsi Ali en PKK-leider Abdullah Öcalan. Hier ook een mooi geval van framing. Het maakt namelijk nogal wat uit als je een een foto toont en daarbij zet: “Femke Halsema met de advocaat van de moordenaar van Pim Fortuyn” of dezelfde foto met : “Femke Halsema met hoogleraar en voormalig senator Britta Böhler”

 

Advies

Deel geen nepberichten over de vermeende relatie tussen Femke Halsema en Folkert van der Graaf. Ze zijn lasterlijk.

Meer lezen / bronnen

https://nos.nl/artikel/2238741-femke-halsema-wordt-nieuwe-burgemeester-van-amsterdam.html
http://www.pateo.nl/HTML/NL/Artikelen/Liquidatie_van_Pim_Fortuyn.htm
https://re-act.be/2013/10/03/volkert-van-der-graaf-de-politieke-moordenaar-keert-terug/
http://www.opinieleiders.nl/wordpress/wp-content/uploads/groenlinkstruttenhalsemaenmos.jpg
http://www.prakkendoliveira.nl/nl/advocaten/prof-britta-bhler/

Klik hier om dit bericht lezen op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

14010 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top