Connect with us

Hoaxmelding

LASTER

Hacker Fabrizio Brambilla valt je Messenger-vriendenlijst aan (LASTER)

We willen niemand op ideeën brengen maar het is tegenwoordig wel heel eenvoudig iemand aan wie je een hekel hebt in een kwaad daglicht te stellen. Je neemt een bestaande populaire hoax over een hacker en vult daar de naam van het slachtoffer in. Gegarandeerd dat zijn account wordt bedolven onder haatreacties. Dit bericht over Fabrizio Brambilla is dus nep.

Achtergrond

Dit type berichten is al zou oud als het bestaan van sociale media. Waarschuwingen over hackers die je computer leegroven gaan al jaren rond, met steeds een andere persoon in de hoofdrol. Het bijzondere is meestal: wat er beschreven wordt kan helemaal niet. “Het is een hacker en heeft het systeem gekoppeld aan je Facebook account. Als een van uw contactpersonen het accepteert, wordt u ook aangevallen”. Dit is volstrekte nonsens maar uiteraard de trigger om het naar iedereen door te sturen.

Met het accepteren van een vriendschapsverzoek kun je niet gehackt worden. Wel als je van die persoon allerlei linkjes naar bijvoorbeeld filmpjes ontvangt en daar op klikt. In de meeste gevallen waar iets of iemand toegang heeft tot je account is dit de oorzaak.

Het is op dit moment niet helemaal zeker of de bedoelde Fabrizio echt bestaat. Er zijn heel veel profielen met zijn naam maar dat komt mede omdat slimmeriken bij zo’n hoax een profiel onder die naam gaan maken. Dat levert geheid een hoop bezoekers op. In elk geval heeft Fabrizio Brambilla, een kunstenaar uit Bologna er erg veel last van.
In principe is er bij dit soort berichten sprake van laster. We kennen uit het verleden de bekende Facebookterrorist Peter van O., die er een gewoonte van maakte mensen op deze manier te belasteren.

Advies

Deel geen waarschuwingen over hackers die je account overnemen als je hen als vriend accepteert. Die waarschuwingen zijn nep.

Meer lezen / bronnen

https://www.hoax-slayer.net/fabrizio-brambilla-hacker-warning-just-another-hoax/
http://www.thatsnonsense.com/fabrizio-brambilla-hacker-warning-another-facebook-hoax/
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=…1558202274
http://noizz.rs/noizz-fun/fabrizio-brambilla-je-…/xmkc33e
https://www.facebook.com/Hoaxmelding/posts/781315825362517
https://www.facebook.com/Hoaxmelding/photos/../271899736304131/

https://hoaxwiki.wordpress.com/2014/06/29/peter-van-opdorp/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

23728 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top