Connect with us

Hoaxmelding

LASTER

Mensenvlees gevonden in gehakt van Supermarkt Aldi

Sommige verhalen zijn te dom voor woorden. Maar er zijn altijd mensen die zeggen: “Ja, maar het zou zo maar kunnen”. En dat is de kracht van een hoax. Het raakt mensen ergens waar een klein beetje geloof in dit soort nepverhalen zit. Want dat supermarkt Aldi mensenvlees verwerkt in de gehakt is uiteraard een hoax.

Achtergrond

Je weet niet altijd of iets nu als grap wordt bedoeld of als serieuze zwartmakerij van een bedrijf. Er zijn ontelbare nepverhalen over grote bedrijven, louter met als doel deze te beschadigen. De Hema, Coca Cola, McDonalds, IKEA, etc. allemaal worden ze van tijd tot doelwit van laster en nepnieuws. In dit verhaal wordt beweerd dat Aldi mensenvlees verkoopt. De verspreidster weet dat dit verhaal nep is.

“Mensenvlees gevonden in gehakt van Supermarkt Aldi

Een woordvoerder van het bedrijf heeft bevestigd dat Aldi mensenvlees in hun half om half gehakt verwerkt voor een Illuminati bloed ritueel dat op de mensen moet worden uitgevoerd. Aldi haalt een deel van het gehakt uit de
schappen omdat de producten niet voldoen aan de bacteriologische eisen. Het gaat om half om half gehakt met
een houdbaarheidsdatum tot en met 13 mei. Consumptie kan gezondheidsklachten veroorzaken. Klanten kunnen het vlees terugbrengen naar de winkel. Ze krijgen dan hun geld terug, schrijft de regionale omroep NH.”

Dit verhaal is van a tot z verzonnen. De regionale omroep NH-nieuws heeft hier niets over gepubliceerd, een woordvoerder van Aldi heeft hierover niets verklaard. Dat er mensenvlees zou zijn verwerkt in half om half gehakt is sowieso een idioot idee, maar hier wordt het nog aangedikt met de opmerking dat het bestemd zou zijn voor een bloedritueel van de Illiminati. Dit is een vermeend geheim genootschap van rijke mensen dat de wereld bestuurt en waarvan wordt beweerd dat er kinderen geofferd en gegeten worden. En serieus, daar geloven vele mensen in. En dus ook in verhalen dat bedrijven (als McDonalds en Aldi) mensenvlees verwerken. Berichten daarover zijn echter lasterlijk te noemen.

We zijn nog op zoek naar de bron van dit verhaal. Mogelijk is dit afkomstig van een satirische website en afgeleid van de verhalen over McDonalds.

Advies

Deel geen nepverhalen over mensenvlees in Aldi-gehakt.

Meer lezen / bronnen

https://www.nu.nl/nucheckt/4901021/nucheckt-er-mensenvlees-gevonden-in-fabriek-van-mcdonalds.html
https://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/news/those-human-meat-found-in-mcdonalds-factory-stories-and-facebook-posts-are-a-hoax-obviously-9784592.html
https://www.snopes.com/fact-check/swap-meat/
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=915112315316721&set=a.110338752460752.17443.100004538826268

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

13251 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top