Connect with us

Hoaxmelding

LASTER

Sylvana Simons vindt Efteling racistisch

Soms kun je je afvragen wat iemand je aangedaan heeft dat het de moeite waard is een lastercampagne te beginnen. Of is het gewoon sensatiezucht ten koste van een ander? Want wat je ook van Sylvana Simons vindt, ze heeft nooit gezegd dat de Efteling racistisch is en aangepakt moet worden. Het bericht is dus vals.

Achtergrond

De pagina De Efteling is niet racistisch lijkt opgezet om de Efteling te steunen. Niets is minder waar. De pagina vraagt steeds om likes om zo groot mogelijk te worden maar heeft niets met de Efteling te maken. Berichten over bekende Nederlanders die de pagina zouden steunen zijn vals, net als dit bericht over Sylvana Simons.

Deze hoax is gebaseerd op uitlatingen van de actiegroep Stop Oppressieve Stereotypes, eerder dit jaar. Die groep vond dat de twee attracties Monsieur Cannibale en het Carnaval Festival racistische stereotyperingen vertonen. Stop Oppressieve Stereotypes is een wat vage groepering waarvan Sylvana Simons geen deel uitmaakt.

De reacties die de nepberichten op De Efteling is niet racistisch oproepen zijn niet mals. Er wordt zelfs gezegd dat Sylvana een nekschot moet hebben. We kunnen wel stellen dat deze pagina haatzaaien tot kunst heeft verheven. In optiek van Hoaxmelding is dit strafbaar.

Nepnieuws is steeds meer een onderwerp in de media. Valse berichten met het doel de reputatie van een BN’er te schaden zijn gelukkig zeldzaam. Dat het belangrijk is nepnieuws te onderscheiden van echt nieuws is bleek onlangs in de Verenigde Staten. Een man had een nepverhaal gelezen dat Hilary Clinton en haar campagneleider een pedofielennetwerk zouden leiden vanuit een restaurant en ging daarop gewapend met een aanvalsgeweer zelf op onderzoek uit. Er vielen gelukkig geen gewonden maar dat scheelde niet veel.

Advies

Deel het nepbericht over Sylvana Simons en de Efteling niet. Rapporteer haatzaaiende berichten bij Facebook.

Opmerking: reacties zijn welkom maar scheldpartijen en bedreigingen zullen worden verwijderd

Meer lezen / bronnen

https://www.facebook.com/Artikel1NL/posts/370722719953552
http://www.nu.nl/buitenland/4360556/gewapende-man-onderzoekt-restaurant-nepnieuws-clinton.html
http://www.omroepbrabant.nl/?news/2519391203/Anti-Eftelinggroep+komt+met+video+tegen+Monsieur+Cannibale,+Gordon+en+Geert+Wilders.aspx

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

173 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top