Connect with us

Hoaxmelding

LASTER

Tobias Mathis is een hacker

We zijn trots op de Hoaxmelding-community. Die deelt tenminste niet direct alles waar ‘Dringend’ boven staat. Vooral niet als het zo’n warrig verhaal is als dit. Gaat het nou over een bericht van Tobias Mathis of het telefoonnummer 01719626509? Maakt niet uit, het is allemaal onzin.

Achtergrond

In deze versie zou het gaan om een virus. In andere versies komen we dat niet tegen. Er zijn ook versies met andere namen. Zoals zo vaak verzinnen mensen er van alles bij, kennelijk om het spectaculairder of angstaanjagender te maken. Het zou zelfs vanochtend in het nieuws zijn gekomen. Die aanmoediging komen ook vaker tegen. Dat is inmiddels zo’n beetje een standaardingrediënt van een hoax geworden. En natuurlijk kan de hacker zo maar alles uit je geheugen wissen, zonder verdere uitleg. En tenslotte moeten we het met alles op aarde delen. Deze engerd vreet zich namelijk door de lijst van de contacten en komt zo ook bij jou terecht! Dat alles uiteraard zonder bronvermelding.

 

Vrijwel alles van dit bericht straalt uit: HOAX! Als ik college zou geven kwam deze standaard in het curriculum. Want het is een samenraapsel van onbetrouwbaarheid en misplaatste sensatie, zo is er geen tweede. Het is dan ook al een ouder bericht, afkomstig uit het Duitse taalgebied. De Tobias Mathis waar het hier om zou kunnen gaan is een voetballer van de Oostenrijkse voetbalclub Penarol Wien.

Tobias heeft hier natuurlijk niets mee te maken, het was niet op het nieuws en met het opnemen van je telefoon kun je niet gehackt worden. Oorspronkelijk ging het om een WhatsApp-bericht maar inmiddels is onduidelijk geworden over welk type bericht het gaat (Messenger, e-mail, SMS, etc.). Over het algemeen kun je niet gehackt worden door het open van een bericht. Het is vereist dat je op een link klikt.

Advies

Deel geen berichten over Tobias de hacker. Het is volledig verzonnen.

Meer lezen / bronnen

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

1896 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top