Connect with us

Hoaxmelding

LASTER

Twee mannen in omgeving Borculo zoeken aas voor vechthonden

Er zijn veel nep-opsporingsberichten in omloop. Nu worden medewerkers van een bestaand bedrijf opeens aangezien voor hondenronselaars. Positieve interesse tonen in een hond kan niet meer vandaag de dag. Je staat zo op Facebook te kijk als crimineel. Onterecht want deze mannen zijn onschuldig.

Achtergrond

Er gaan veel berichten rond over mensen die honden ronselen of stelen voor hondengevechten. Het betreffende dier zou dan als aas, oefenhond of vechthond moeten dienen. Ook katjes zouden vaak het slachtoffer zijn. Er mankeert altijd iets aan deze verhalen en dat is bewijs. We hebben meestal te maken met wat wij noemen een ‘bijna-echt-gebeurde-situatie’. Bijna echt, want er gebeurt eigenlijk niets en toch ontstaat er een verhaal alsof het werkelijk heeft plaatsgevonden.

Wat is echt? Een man in een bedrijfsauto heeft een wandelende dame met hond een compliment gegeven over haar fraaie viervoeter en lachend gevraagd of hij hem mocht kopen. Tot zover de echte gebeurtenissen.
Wat is ervan in het verhaal gemaakt?

“LET OP!! 2 mannen actief in Borculo en omstreken. Zij hebben mensen benaderd of zij zijn/haar honden mogen kopen/meenemen.. de honden worden meegenomen naar het buitenland en daar gebruikt voor hondengevechten met name als “aas”. Hier wordt op het moment veel voor gewaarschuwd. Ze rijden in een busje met daarop de tekst “de kachelpijp”. Dus mensen pas hier voor op, wordt je benaderd schakel dan direct de politie in!”

  • Zijn er verschillende mensen benaderd? Nee
  • Zijn er honden meegenomen/gekocht? Nee
  • Hebben de ‘2 mannen’ iets te maken met hondengevechten? Nee
  • Moeten we de politie waarschuwen als we mensen van dit bedrijf zien? Nee.

Het gaat dus op pure laster, een valse beschuldiging van iemand die niets kwaads in zin heeft. En gebaseerd op een totaal onschuldige situatie die volledig verkeerd is geïnterpreteerd. Het spreekt voor zich dat het betreffende schoorsteenvegers- en klussenbedrijf uit Almelo niet blij is met deze negatieve aandacht.  Er is helemaal niets gebeurd dat ook maar aanleiding kan zijn om te denken dat de man iets kwaads in zin had. Naar verluidt zal het bedrijf dan ook aangifte doen van laster. Hoewel de oorspronkelijke plaatster haar bericht heeft verwijderd is het intussen al gekopieerd en verder verspreid.

Verder misschien goed om te onthouden dat er in Nederland nog nooit een ronselaar is aangehouden en dat alle verhalen over hondengevechten als enorm florerende business niets anders zijn dan uitvloeisels van ‘bijna-echt-gebeurde-situaties’.

Advies

Deel het nepbericht over hondenronselaars in Borculo niet. Het is een valse beschuldiging.

Meer lezen / bronnen

https://www.facebook.com/dehoaxwijzer/posts/1062224310580889/
https://www.hoaxmelding.nl/hoax/honden-gestolen-voor-hondengevechten/
http://nieuwscheckers.nl/nieuwscheckers/politie-waarschuwt-honden-worden-ontvoerd-voor-gevechten/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

509 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top