Connect with us

Hoaxmelding

FRAUDE

KLM geeft tickets weg

Wat is die KLM Royal Dutch Airlines toch een geweldige maatschappij. Ze bestaan 97 jaar en geven maar liefst 2 gratis tickets aan iedereen! En je hoeft alleen maar naar een vreemde website te gaan en in te stemmen met het ontvangen van allerlei reclame. Ondertussen kun je ook nog een iPhone winnen. Voor wie het nu nog niet begrijpt: het is nep!

Achtergrond

Criminelen misbruiken graag namen van grote bekende bedrijven om mensen te misleiden. De KLM is een bekende maatschappij en voor veel mensen een betrouwbare naam. De KLM wordt al jaren gebruikt voor misleiding en oplichting. Dit bedrijf is opgericht op 7 oktober 1919 en bestaat dus 98! jaar. De criminelen hebben het voorzien op je persoonlijke gegevens. Vandaar dat je via allerlei enquetes, quizzen en like- en deelhandelingen uiteindelijk NIETS wint. Maar de organisatoren van deze oplichting weten dan wel alles van jou.

 

Inspelen op de hebberigheid van mensen is een goudmijn. Om zelfs maar een vage kans te hebben op een prijs zijn mensen bereid hun hele ziel en zaligheid bloot te geven aan volslagen onbekenden. Geregeld zijn er discussies over de privacyregels van Facebook maar het grootste gevaar voor de privacy is niet Facebook maar zijn de gebruikers zelf. Winacties hebben maar 1 doel: geld verdienen met jouw likes en informatie. Als persoon zijn deelnemers niet interessant; zij zijn geldmachines. En het mooie van Facebook voor criminelen: als je deelneemt komt dit ook op de tijdlijn van je vrienden dus je fungeert ook als gratis verspreider van reclame en misleiding. Daar komt bij dat bij sommige winacties de organisator toegang wil tot je vriendenlijst. Tenzij zij dat hebben afgeschermd komen hun gegevens dus ook bij de criminelen terecht. (Afschermen kan via ‘Instellingen – Apps – Apps die anderen gebruiken’)
Omdat het misbruik van de tijdlijn van vrienden voor winacties niet toegestaan is, zijn deel-en-winacties officieel verboden.

Heb je aan deze winactie meegedaan: Ga naar de Facebook instellingen en verwijder alle onbekende apps. Verander ook je wachtwoord en verwijder tenslotte het gedeelde bericht van je tijdlijn. Helaas is niet meer te voorkomen dat je allerlei spam in je mailbox ontvangt.

Advies

Een groot deel van de winacties op Facebook is nep. Zelfs als ze echt zijn, ze zijn vrijwel allemaal illegaal. Doe niet mee aan nepwinacties zoals deze, waarbij de naam van de KLM wordt misbruikt. Zorg voor een goede virusscanner!

Opmerking

Wie reageert met “Ja maar, niet alles is nep want ik heb wel eens wat gewonnen” heeft dus wel gespeeld met de eigen privacy en die van vrienden om er zelf beter van te worden. Dat is tegen de regels voor een veilig gebruik van Facebook.

Meer lezen / bronnen:

https://www.facebook.com/KLM/posts/10154926464835773
https://www.klm.com/travel/nl_nl/customer_support/legal_notice/index.htm#p4
http://www.ticketdetective.nl/2-gratis-tickets-van-klm/
https://www.facebook.com/notes/hoaxmelding/winacties-…/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

1079 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top